eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az okostelefonok miatt még otthon is dolgozunk

Azok az alkalmazottak, akiknek túl "okos" mobilkészülékeik vannak, átlagosan heti 15 órával dolgoznak többet, mivel az irodán kívül is ellenőrzik e-mailjeiket. Márpedig egy munkahelyen sokkal hasznosabb a kipihent, a munka és a magánélet közötti helyes egyensúlyt megtaláló dolgozó.

A Peninsula nevű brit munkajogi cég 600 alkalmazottat kérdezett meg arról, mennyit dolgoznak, vagy dolgoznak-e egyáltalán az irodán kívül. A felmérésből kiderült, hogy többségük igazi munkamániás, mivel otthon is fogadnak munkával kapcsolatos üzeneteket, és meg is válaszolják azokat.

Ennek következtében van olyan munkavállaló, aki heti 55 órára egészíti ki munkaidejét. A felmérést készítő cég vezetője szerint a főnököknek oda kell figyelniük alkalmazottaikra, és szorgalmazniuk kell, hogy több időt töltsenek el családjukkal, vagy többet pihenjenek, ahelyett, hogy az ügyfelek levelire válaszoljanak.

Fontos, hogy a dolgozók egészséges egyensúlyt alakítsanak ki munkájuk és magánéletük között - hangsúlyozta Peter Bone, aki szerint a nem kipihent alkalmazott sokkal kevésbé produktív a hivatalos munkaidejében. Úgy véli: a recesszió mindenkit arra kényszerített, hogy még eredményesebb legyen, és azoknak, akik otthonról is tudnak dolgozni a technológia segítségével, lehetőségük van, hogy utolérjék magukat, sőt, hogy előrébb lépjenek.

Könnyen megy az irodán kívüli munka, hiszen az okostelefonok és az internet segítségével gyorsan lehet válaszolni az üzenetekre, és az alkalmazottak még a munka kezdete előtt le tudják ellenőrizni postafiókjaikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×