Gordon Ramsay és Jamie Oliver "macsósította" a főzést - legalábbis ez olvasható ki az Oxfordi Egyetem kutatásából, amely szerint a férfiak ma kétszer annyi időt töltenek az ételek elkészítésével, mint a hatvanas évek elején.
Jonathan Gershuny, az oxfordi Center for Time Research kutatója szerint a férfiak napi több mint fél órát töltenek a konyhában, míg 1961-ben még csak 12 percet álltak a lábas felett.
A nők esetében is jelentősen megváltozott a főzési idő: egy nemzedékkel ezelőtt még valamivel kevesebb, mint két órát töltöttek a konyhában, ma már "csak átlagosan egy órát és hét percet.
A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezett felnőttek kétharmada legalább heti háromszor összejön, hogy közösen egyen valamit, ám a családi étkezések nem biztos, hogy az étkezőasztalnál zajlanak: vannak olyan családtagok, akik inkább a kanapén, a nappaliban vacsoráznak szívesen.
Nem használt a sokkoló a késes tinédzser ellen, agyonlőtték