eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Akar nyerni 135 millió eurót?

Tömegesen látogattak csütörtökön a külföldiek Olaszországba, de nem a turistalátványosságok, hanem a rekordértékű lottó-jackpot miatt. Sokan az utolsó pillanatban érkeztek Milánóba az esti sorsolás előtt, amelyen 131,5 euró volt az össznyeremény. Végül azonban senki sem nyert, így immár 135,9 millióra euróra (mintegy 36,5 milliárd forintra) duzzadt az alap.

Németek, osztrákok, szlovének, horvátok és más nációbeliek árasztották el Olaszországot csütörtök este, nagy izgalommal várva a nemzeti lottósorsolást. Abban reménykedtek ugyanis, hogy valamelyikük megnyeri a jackpotot, vagy legalábbis annak egy részét.

Németországban telefonos vetélkedőn sorsolták ki 140 ember nevét, akiket az Air Berlin fapados légitársaság ingyen vitt Milánóba. Az utasok kaptak egy adag tésztát, egy presszókávét és a milánói reptér egyik trafikjában megvehették az olasz lottószelvényeket. Ezt követően megfordultak, és a repteret el sem hagyva visszautaztak Berlinbe, hogy otthon tudják meg, szerencsések voltak-e.

A válasz azonban az, hogy nem.

A határ közelében élő osztrákok, szlovének, és horvátok is lerohanták az olasz lottózókat. Északról a francia szomszédok érkeztek és vásárolták olyan tételekben a lottószelvényeket, mint máskor a képeslapokat.

Nem hagyták ki a lehetőséget az amúgy is Olaszországban vakációzó brit nyaralók sem. Az 1 euró és 42 centbe (382 forintba) kerülő szelvényekből teljesen üreseket, de már előre kitöltötteket is lehetett vásárolni.

A lottómánia olyan szintet ért el, hogy a nyári szabadságok miatt sok helyen bezárt trafikok újra kinyitottak. Annak ellenére, hogy a nyerési esély egy volt a 622 millióhoz, az egyik városban egy fogadó 2000 eurót költött lottószelvényekre.

Egy észak-olasz kisváros polgármestere is a fogadók között volt, és azt mondta, ha munkatársaival együtt nyer, akkor színházat építtet a pénzből. Mivel azonban nem volt nyertes, a mánia a jövő héten is folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×