eur:
388.95
usd:
360.7
bux:
68440.67
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Iskolakezdés - takarékosan

Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban kis odafigyeléssel sok pénz maradhat a szülők pénztárcájában - tanácsaival ebben (is) segít a Kosár magazin augusztusi száma.

A lap árkörképében bemutatja a hipermarketek és a szakboltok kínálatát. Érdekesség, hogy egy papírvágó olló vagy egy 12 darabos filctollkészlet esetén is több mint 2000 százalékos a maximum áreltérés a legolcsóbb és legdrágább termék között. Iskolatáskát vásárolhatunk már 2490 Ft-ért, de akár 23.000-ért is.

Persze vannak olyan termékek, amelyekből nem érdemes a legolcsóbbat választani: az olcsó, ám kihegyezhetetlen színes ceruzák, seszínű temperák, ragasztásra alkalmatlan stiftek valójában többe kerülnek, mint középkategóriás társaik.

Vásárlásnál a hipermarketek mellett talán a készlet nagysága szól, itt egy kisebb bolttal ellentétben még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék. A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választéka ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlható, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de érdemi válogatás itt csak komoly kompromisszumok alapján történhet - olvasható a reklámmentes fogyasztói magazinban.

Más módon is csökkenthetők a kiadások: például, ha a szülő tagja egy önsegélyező pénztárnak, a 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része iskolakezdési támogatásként is felvehető.

Ezen kívül ebben az évben még járulékmentesen adhat a munkáltató iskolakezdési támogatást (21.450 Ft-ot, akár mindkét szülő részére).

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×