eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csodát tett a nagy vonatrablóval a szabadság

Pénteken helyezték szabadlábra Nagy-Britannia egyik leghírhedtebb bűnözőjét azon az alapon, hogy az idős férfi már súlyosan beteg és nemsokára meghal. Ronnie Biggs egészségi állapota azonban kiengedése után csodálatos módon megjavult.

Családja szerint Ronnie Biggsnek óriási erőt adott az életét fenyegető tüdőgyulladás elleni harchoz az, hogy Jack Straw brit igazságügyi miniszter a múlt héten kivételes alapon engedélyezte a 80 éves férfi szabadlábra helyezését.

Biggs 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a brit királyi posta Glasgow-ból Londonba tartó szerelvényét, amelyről tizenöt társával 2,6 millió akkori fontot emelt el. A 120 postazsák tartalma mai pénzben legalább 40 milliót érne.

A banda még a rablás évében lebukott, és Biggs harminc éves börtönbüntetéssel vonult be a dél-londoni Wandsworth hírhedt fegyházába. Innen azonban 1965-ben megszökött. Párizsi és ausztráliai kitérővel Rióban telepedett le, ahol felvette a brazil állampolgárságot, és családot is alapított.

Egészségügyi állapota azonban folyamatosan romlott, és 2001-ben visszatért Nagy-Britanniába, ahol újra börtönbe csukták.

Bár azzal az indokkal helyezték szabadlábra, hogy valószínűleg nem épül fel súlyos tüdőgyulladásából, a norwichi kórházban már képes volt felkelni ágyából. Családja szerint állapota folyamatosan javul, és már a hétvége előtt áthelyezhetik egy londoni gondozóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×