INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nézze meg a Hemingway hasonmásverseny győztesét!

Infostart / InfoRádió
Vastag, fehér pulóverben feszített a több mint 32 fokos hőség ellenére az a texasi férfi, aki megnyerte az idei Ernest Hemingway hasonmásversenyt.

A versenyen 140-en indultak, közülük az 55 éves David Douglasról gondolta azt a zsűri, hogy a leginkább hasonlít a Nobel-díjas íróra.

A megmérettetést Hemingway kedvenc nyaralóhelyén, Key Westen, a Floridához tartozó szigetek egyikén rendezték meg egy bárban.

A bírálók mindvégig Yousuf Karsh, az íróról 1957-ben készített fotóját tekintették támpontnak. Doublas szerint győzelmében szerepet játszott az pulóvere, amelyet gondosan választott ki az eseményre. Hozzátette: a pulóver alatt legalább 50 fok volt, de megérte felvenni.

A gépszerelő elmondta: horgászni és koktélozni, épp úgy, mint Hemingway, ő is szeret, irodalmi képességei azonban nincsenek, mindössze sms-üzenetek írására vállalkozik. Ha látni akarja a győztest, kattintson ide.

A fesztivált az író születésének 110. évfordulója alkalmából rendezték meg, amelyen természetesen irodalmi események is helyet kaptak. A nyolcadik alkalommal megrendezett hasonmásverseny zsűritagjai a korábbi győztesek közül kerültek ki.

Ernest Hemingway a '30-as években lakott a szigeten. Itt írta a többi mellett az Akiért a harang szól című munkáját.

A címlapról ajánljuk