eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Megkeresztelték a hetedik dán trónörököst

A dán uralkodócsalád honlapján jelentette be, hogy Joachim herceg és Marie hercegnő fia a hét végi keresztelőn a Henrik Carl Joachim Alain nevet kapta.

Henrik herceg, aki május 4-én látta meg a napvilágot, a hetedik a dán trónöröklési sorban.
A hagyományok szerint a királyi családban született gyermekek nevét a keresztelő ceremóniáig nem hozták nyilvánosságra.

Dán internetes médiaforrások szerint több mint 140 meghívott vett részt a szombati szertartáson, amelyett a német határ közelében fekvő Moegeltoender falu 800 éves templomában tartottak meg. Itt kelt egybe a hercegi pár, és egy rezidenciájuk is van a településen.

Joachim herceg a trónörökös Frederik koronaherceg öccse, s negyedik a trónörökösök sorában.

A 40 éves Joachimnak korábbi házasságából már született két fia, Felix 7, Nikolai 9 esztendős. A herceg 2005-ben, tíz évi házasság után vált el hongkongi származású első feleségétől, 160 évre visszamenőleg ez volt az első válás az uralkodócsalád történetében.

Joachim második felesége, a 33 éves francia származású Marie hercegnő egybekelésük alkalmából felvette a dán állampolgárságot.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×