eur:
389.07
usd:
361.19
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kettős tragédia: nem lehet donor a baba, mert önállóan lélegzik

Lekapcsolták a gépről - mire csodával határos módon magától kezdett egy két hónapos, súlyosan beteg csecsemő egy kanadai kórházban. Pedig a szülők már a kislány szívét is felajánlották egy másik beteg babának.

Kaylee Wallace végzetes agyi rendellenességgel született. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a baba lélegeztető gép nélkül nem tud életben maradni.

Miután kiderült, hogy Kaylee helyzete reménytelen, a szülők úgy döntöttek: kikapcsoltatják az életet jelentő gépet, és felajánlják kéthónapos gyerekük szívét egy súlyosan beteg újszülöttnek, akit ugyanabban a torontói kórházban ápoltak.

Miután a szülők meghozták a nehéz döntést, és lekapcsolták a Kaylee-t életben tartó gépeket, az orvosokkal együtt döbbenten figyelték, ahogy a kislány elkezdett magától lélegezni.

"Ez nyilvánvalóan tragikus mindkét családnak" - nyilatkozta a kórház egyik orvosa, aki hozzátette: mivel a halálos beteg Kaylee önállóan lélegzik, nem lehet donor, és nem adhatja oda szívét a súlyosan beteg kisbabának.

Kaylee édesapja, aki már elfogadta, hogy kislányát elveszíti, elmondta: szomorú a lánya miatt is, de azért is, hogy a másik csecsemő nem kaphatja meg az életmentő szívet.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×