eur:
388.84
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Boldogtalan a házassága? A gyerek lehet az ok

A gyermekvállalás a házasélet rovására megy, a najt azonban azok a párok vészelik át könnyebben, akik régebb óta vannak együtt, és akik jobb anyagi körülmények között élnek - derült ki egy egyesült államokbeli felmérésből.

Sok szülőt valószínűleg nem ér meglepetésként a megállapítás, amely szerint a gyermekvállalás gyakran a házasélet rovására megy. Egy nyolc éven át tartó, az Egyesült Államokban elvégzett kutatás arra mutatott rá, hogy tízből kilenc házaspár kapcsolata kerül lejtőre az első gyermek megszületése után.

A problémák erőssége és a kapcsolat gyengülése főleg azokra jellemző, akik rövid ideje házasok az első gyermek vállalásakor, és akik alacsonyabb jövedelmi szinten élnek.

A párok arról számoltak be, hogy a családalapítás után a házastársukkal való kapcsolatuk is teljesen átalakult, a szexuális életükön át a családi kassza kezelésén sok mindenen változtatniuk kellett.

Az átalakulást azonban azok a párok, akik régebb óta és jobb anyagi körülmények között éltek, sokkal jobban vészelték át.

A Denveri és a Texasi Egyetem kutatói nyolc éven át 220 életébe tekinthettek be a gyermekvállalás után. A párok 90 százaléka számolt be arról, hogy a házaséletük romlott az első gyermek megszületése után. De a gyermektelen párok is hasonlókról számoltak be, csak náluk időben kitolódott ez a probléma. Idővel ők is a kapcsolat romlását élték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×