eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ufó vette üldözőbe az utasszállítót

Több repülőgép pilótája és az athéni repülőtér, valamint egy közeli katonai légi bázis alkalmazottai is látták azt az azonosítatlan repülő tárgyat, amelyik "üldözőbe vett" egy utasszállítót.

Az ufót először az Olympic Airways 266-os londoni járatának pilótája jelentette, de észlelték rajta kívül többen is: két másik utasszállító kapitánya, az athéni repülőtér, valamint a görög főváros közelében fekvő egyik katonai légi bázis dolgozói is felfigyeltek rá.

Az egybehangzó beszámolók szerint a valami úgy nézett ki, mint egy hatalmas csillag, de kiszámíthatatlanul mozgott és folyamatosan változtatta az alakját is. Azonnal felküldtek két F-16-ost, hogy ellenőrizze, mi az igazság, a vadászok "láttán" azonban az ufó kilőtt az űr felé és eltűnt, mielőtt alaposabban szemügyre vehették volna a pilóták.

Az eset ugyan még 2007 novemberében történt, de a görög hatóságok az incidens hírét egészen eddig titokban tartották - most azonban annál nagyobb érdeklődés nyilvánul meg iránta, miután nyilvánosságra hozták a hivatalos dokumentumokat, valamint a kapitány és az irányítótorony közötti párbeszéd átiratát.

Az OA szóvivője megerősítette az incidens tényét. Mint mondta, ez volt az első ilyen eset, ami valamelyik járatukkal történt.

Az illetékesek azzal magyarázzák a dolgot, hogy a "valami" - amit egyébként a radarok nem jeleztek - valószínűleg a Vénusz bolygó lehetett.

Nem ez az első eset, hogy utasszállító gép ufóval találkozik; a brit védelmi minisztérium tavaly nyilvánosságra hozott, titkosítás alól feloldott dokumentumaiból például kiderül, hogy az Alitalia egyik járata 1991-ben, a Heathrow-ra való landolás közben "egy rakétához hasonló objektumot" látott.

A világosbarna vagy sárgásbarna színű, három méter hosszú objektumon azonban nem látta a hajtómű csóváját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×