eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bemutatkoztak a világnak a nyolcas ikrek - nézze meg őket!

A nyolcas ikreket szült amerikai nő most először mutatta meg "kis csodáit" a világnak. A büszke anya bevallotta: a szülőszobában a nyolcadik gyerek születésénél sírva fakadt. Közben kiderült, hogy Nadya Suleman segélyekből tartja fenn családját.

Nadya Suleman két héttel ezelőtt hozta világra nyolcas ikreit, a nem mindennapi szülés részleteiről az NBC amerikai tévécsatornának nyilatkozott. A 33 éves anya, akit otthon már vár hat gyerek, elmondta: az orvosok az ábécé első hét betűjével, A-tól G-ig "nevezték el" az ikreket, és mivel csak hetet vártak, nagy megdöbbenést okozott, amikor meglátták, hogy van még egy nyolcadik is.

"Hirtelen különös zűrzavar támadt, az emberek sikongattak, és hallottam, ahogy a doktor azt mondja: itt van még egy H is" - mesélte a nő, aki a nyolcadik kisbaba születésénél sírva fakadt. Mind a nyolc babának az Angel, vagyis az Angyal középső nevet választotta. A televíziónak büszkén mutatta gyerekeit: Noha Angelt, Maliyah Angelt, Isaiah Angelt, Nariyah Angelt, Jonah Angelt, Jeremiah Angelt, Josiah Angelt, végül pedig McKai Angelt. Az anya tagadta azt, hogy hasznot akarna húzni a "kis csodákból", és azt mondta: Isten a maga módján fog gondoskodni róluk.

A nő bevallotta, hogy mindig is nagy családra vágyott, és mindkét terhességénél mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe. Az anyja azonban nem örül annak, hogy a hat után újabb nyolc babával gyarapodik a család. "Nadya megígérte, hogy segít a számlák rendezésében, de soha nem tette. Már elveszítettem egy házat emiatt. Fogalmam sincs, hogyan fog megbirkózni ennyi gyerekkel" - fakadt ki nemrég a nagymama.

Közben az is kiderült, hogy a Dél-Kaliforniában élő 14 gyerekes anya, aki egy Beverly Hills-i klinikán esett át a megtermékenyítési kezeléseken, munkanélküli és állami segélyekből tartja fenn családját. Nadya Suleman szóvivője megerősítette: havi 490 dollár (közel 150 ezer forint) étkezési támogatásban részesül, és egyéb állami segélyt is kap, az első hat gyereke közül pedig három fogyatékos. Suleman azt nyilatkozta az NBC-nek, hogy nem kap segélyt.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×