eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mennyi idő alatt teszi ki Rubik Ernő a kockáját? - videóval

Rubik Ernővel, a külföldön talán legismertebb magyar feltalálóval készített videointerjút a tekintélyes amerikai Time magazin internetes oldala.

A Time magazin oldalán található beszélgetésben Rubik Ernő mesélt pályafutásáról, szakmai karrierjéről, s legfontosabb találmányai születéséről.

A beszélgetésben rengeteg érdekességet elárult, többek között azt is, hogy ő mennyi idő alatt tudja kirakni a Rubik kockát, s hogy szerinte mi a titka a kocka népszerűségének.

Természetesen beszélt a legújabb találmányról, a Rubik's 360-ról.

Az új játék összesen három, átlátszó műanyagból készült gömbhéj egysége, amelyben hat színes golyó van. Ezeket kell a belső gömbből a héjakon található lukakon át a külső gömbhéjon elhelyezett mélyedésekbe eljuttatni.

A golyók végállomása a megfelelő színű mélyedés a külső gömbhéjon. A feladat megoldása nem könnyű. Rubik Ernő egyik korábbi nyilatkozatában korábbi találmányának elismeréseként értékelte az újabb játék iránt megnyilvánuló komoly érdeklődést. A Rubik-kockából ismét egyre több fogy: tavaly már 12 milliót adtak el belőle világszerte.

Az új játék forgalmazói feltételezik, hogy hamarosan a Rubic-s 360-nal is hasonló versenyeket rendeznek majd, mint a bűvös kockával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×