eur:
388.7
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Meghalt az oktató a tandemugrás közben

Ejtőernyős tandemugrást kapott ajándékba egy 25 éves amerikai katona. Az oktató azonban a levegőben szívrohamot kapott, így a férfinak egyedül kellett földet érnie- élete első ejtőernyős ugrásán.

Daniel Pharr ejtőernyős tandemugrást kapott barátnőjétől karácsonyi ajándékba. Maga sem gondolta volna azonban, hogy a meglepetés akár az életébe is kerülhet.

A 25 éves katona és a 49 éves oktató - aki már a nyolcezredik sikeres landoláson is túl volt- egymáshoz kötözve ugrottak a 4000 méter magasan szálló repülőgépből. Az ernyő rendben kinyílt, de Daniel arra lett figyelmes, hogy oktatója nem válaszol kérdéseire.

Ekkor a férfi megpróbálta irányítani a tandemernyőt, ahogy korábban a tévében látta. Sikeresen kikerült több házat, valamint egy közeli, erdős részt is, és az eredetileg tervezett leszállóhelytől néhány száz méterre landolt.

Földet érés után még arra is volt lélekjelenléte, hogy megpróbálja újraéleszteni az oktatót: ez azonban már nem sikerült neki.

A drámát a repülőtéren nézte végig a férfi anyja és barátnője, akik kis híján sokkot kaptak a látványtól.

Szakértők szerint Pharrnek nagy szerencséje volt: ha erősebben húzta volna a kormányzásra szolgáló zsinórokat, könnyen elveszthette volna uralmát az ernyő felett- ez pedig jó eséllyel számára is végzetes lehetett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×