eur:
389.12
usd:
362.23
bux:
68706.44
2024. május 8. szerda Mihály

Megdöbbentő film Budapestről - Nézze meg!

A közszolgálati televíziók archívuma sok izgalmat rejt. Így van ez Svédországban is, ahol egy különleges alkotásra bukkantak. Az 1936-ban készült turisztikai propagandafilm fantasztikus felvételekkel mutatja be a magyar fővárost - földön, vízen és levegőben. A mintegy 70 éves, de ma is nagyon élvezetes film mellett nézze meg azt is, milyen arcát mutatja Budapest most az interneten!

Egy közel hetvenéves, a magyar fővárost bemutató turisztikai filmre bukkantak a svéd közszolgálati tévé archívumában. A Fürdőzz Budán című film 1936-ban készült. Először egy Duna fölött köröző repülőgép fedélzetéről veszi a kamera a várost, részletesen bemutatva a jól ismert elemeket.

A földre szállás után testközelből élvezhetjük a látványt, különösen az üvegestáncokat, és a riporter által a világ legszebb fürdőinek nevezett objektumokat. Mint a filmből megtudható, Európa legszebb városában nem szabad kihagyni a fürdők meglátogatását.

A mai turisták figyelmének megnyeréséhez nem kell repülőgépes film, "elég" a világhálón elhelyezni egy olyan oldalt, amely megmutatja a valóban lélegzetelállító budapesti panorámát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×