eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kétszer szült ikreket, pedig fogamzásgátlót szedett

Egy angol nő két ikerpárnak is életet adott, pedig folyamatosan fogamzásgátló tablettát szedett. Az ilyen biológiai csoda esélye rendkívül kicsi, egy a 11 millióhoz.

A 22 éves Carly O'Brien 2006-ban lett terhes első gyermekeivel. Brandon és Daisy 2006 októberében született. A nő azonban a terhesség előtt folyamatosan antibébi tablettát szedett.

A gyógyszeres védekezést a babák megszületése után is folytatta, és tavaly karácsony előtt ismét egészséges ikreknek adott életet, ráadásul újfent egy kisfiúnak és egy kislánynak.

Az orvosok és a családtagok is megdöbbentek a hírek hallatán, de mindannyian boldogok, amiért a babák egészségesek.

Főleg a tavaly született gyerekek miatt aggódtak, mert egy hónappal hamarabb érkeztek a vártnál. Lilly és Dillon egyaránt kis súllyal születtek, ráadásul légzési nehézségekkel is küzdöttek. Kis ideig inkubátorban kellett feküdniük, amíg elég erősek lettek ahhoz, hogy önállóan lélegezzenek.

Az anya ráadásul azt állítja: az első két gyermeke megszületése után erősebb fogamzásgátló tablettákra váltott: "Azt hiszem, elég erős gyerekek, ha mégis sikerült megfoganniuk"- mondta.

Az orvosok szerint egyetlen fogamzásgátlási módszer sem jelent száz százalékos védelmet a nem kívánt terhességgel szemben, ugyanakkor a fogamzásgátló tabletta szedése az egyik legmegbízhatóbb védekezési forma.

Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a tabletta szedése mellett legyen terhes valaki. Annak az esélye, hogy egy nő kétszer is ikreket szüljön az antibébi tabletta folyamatos használatával pedig 1 a 11,3 millióhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×