eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Még mindig működik a negyvenéves mikrohullámú sütő

Ma a már a konyhák alapfelszereltségéhez tartozik, a hatvanas években azonban még forradalminak számított a mikrohullámú sütő. Egy brit férfi a hatvanas évek elején vásárolt egyet a kuriózumnak számító szerkezetből - azóta működik hiba nélkül.

Frederick Stephens az elsők között volt Nagy-Britanniában, akik mikrohullámú sütőt vásároltak a hatvanas évek elején. A férfi legnagyobb meglepetésére a konyhai eszköz azóta is működik, és jó szolgálatot tesz az özvegy idős úrnak.

A barna Panasonic NE-691 márkajelzésű szerkezetet 230 fontért (mai árfolyamon átszámítva 72 ezer forintért) vette. Ez annyit jelent, mintha ma nagyjából egymillió forintért vásárolta volna meg. A férfi azonban úgy véli: megérte az árát, mivel több mint negyven éve probléma nélkül működik a mikró. Egyetlen dologgal adódott eddig probléma: ki kellett cserélni benne az égőt.

Pedig a nyugdíjas mindennap használja: felesége halála óta ebben melegíti fel az ételt és az esti tejét, de amikor felesége még élt, a mikróban készítette el a karácsonyi pudingot is.

Frederick Stephens egy gloucesteri üzletben vette a mikrót, amely még annyira új technológiának számított akkor, hogy az eladóknak külön meg kellett mutatniuk, hogyan kell használni. A bolt azóta már megszűnt, a sütőben azonban már több mint 150 ezer adag ételt készítettek el.

"Ez a történelem egy szelete. Hihetetlen, hogy ilyen hosszú ideje működik" - mondta a férfi, aki szerint ez Nagy-Britannia legrégebbi mikrója. Az első ilyen technológiával működő sütőt Percy Spencer építette meg Amerikában 1947-ben. Az első szerkezet 340 kilós és közel két méter magas volt.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×