eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kamu volt a csodálatos megmenekülés?

Egyre többen vonják kétségbe annak a két halásznak az állításait, akik azt mondják: 25 napig sodródtak a tengeren egy ipari méretű hűtőládában, miután a hajójuk elsüllyedt. A két férfi ugyanis gyanúsan jó egészségi állapotban van.

Egyre több kérdés merül fel annak a két halásznak az állításával kapcsolatban, akik saját bevallásuk szerint 25 napig sodródtak a tengeren.

A 22 és 24 éves halászokat szombaton mentették meg, és két nap után már el is hagyhatták a kórházat.

Az orvosok szerint - ha a túlélők igazat mondanak - csodával határos, hogy sikerült kibírniuk a viszontagságokat, így a 30 fok feletti átlaghőmérsékletet és a Charlotte ciklon által okozott zord időjárást is.

A megpróbáltatások ellenére csak kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedtek, és kiszáradtak. Ezt leszámítva kimondottan jó állapotban voltak, amikor megtalálták őket.

A halászok egészségi állapota annyira jó, hogy sokan kétségbe vonják állításaikat. Nincsenek égési sérüléseik, nem repedezett ki az ajkuk, egyszerűen túl egészségesnek tűnnek ahhoz képest, hogy majd' egy hónapig a tengeren hánykódtak - mondják az orvosok.

Az Ausztrál Bevándorlási Hatóság szóvivője elmondta: a két férfit egy, a Horn-szigetcsoporthoz közel fekvő szigetre szállították, ahol egy motelben szállásolták el őket. A szóvivő szerint még néhány napnak el kell telnie ahhoz, hogy kiderüljön az igazság.

Ha a férfiak nem kérnek menekültstátuszt, tengeri túlélőként kezelik, és hazaszállítják őket. Egyelőre azonban még nem áll rendelkezésre elég bizonyíték ahhoz, hogy kétségbe vonják szavahihetőségüket.

A túlélők nem tudták igazolni személyazonosságukat. A hatóságoknak azt mondták, hogy szerződéses munkások voltak, és egy thai halászhajón dolgoztak. Állításuk szerint 18 társuk odaveszett, és semmilyen mentőeszközük nem volt, amikor elsüllyedtek egy viharban, Indonézia délkeleti partjainál.

Az Ausztrál Tengerészeti Hivatal szerint azért nem indítottak kutatást a legénység többi tagja után, mert a két férfi nem tudott pontos adatokkal szolgálni arról, hol süllyedt el a 10 méter hosszú halászhajó.

Szakértők szerint az emberi szervezet akár három hetet is kibírhat élelem nélkül, azonban víz hiányában három napnál többet kevesen élnek túl. A halászok azzal magyarázzák csodálatos megmenekülésüket, hogy a hűtőládában összegyűlt esővizet fogyasztották.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×