eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Egy nadrágon vesztek össze a divatdiktátorok

Egy nadrágon vitatkoznak a világ legismertebb divattervezői. A kérdés, hogy ki másol kit: Armani a Dolce & Gabbanát vagy fordítva.

Giorgio Armani, a világ talán legismertebb divattervezője azzal vádolja a Dolce & Gabbana párost, hogy őt másolják. A D&G erre úgy reagált: "Nincs mit tanulniuk Armanitól."

A Dolce & Gabbana múlt szombati divatbemutatóján selyemmel tűzdelt férfinadrágokkal rukkolt elő. Az Emporio Armani pedig meglepően hasonló nadrágokat mutatott be másnapi show-ján.

Giorgio Armani, a cég alapítója újságíróknak úgy fogalmazott: "Most még csak másolnak, később majd tanulnak is tőlem."

Domenico Dolce és Stefano Gabbana közleményükben kijelentették: Armani sohasem jelentett számukra inspirációt, már évek óta nem is figyelik a kollekcióit. "Biztosan sok tanulnivalónk van még, de nem Armanitól" - írták.

A vita egyből az olasz lapok címoldalára került, elhomályosítva ezzel a világszerte nagy érdeklődéssel figyelt milánói férfidivathetet.

Mindhárom divatikon Milánóban kezdte karrierjét. Több mint 20 évvel ezelőtt váltak igazán híressé, kollekcióik a várost a divatvilág egyik központjává tették.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana 1985-ben alapították meg cégüket. Eleinte nem jósoltak nekik nagy jövőt, azonban a páros néhány éven belül meghódította a divatvilágot.

Két fő kollekciót bocsátanak ki évről évre: az olcsóbb, utcai viseletre szánt D&G- t, valamint a luxuskategóriájú Dolce & Gabbanát.
Cégük kiegészítők készítésében is élen jár: terveznek fürdőruhákat, alsóneműket, szemüvegeket és parfümöket, de órákat és ékszereket is.

A most 74 éves Giorgio Armani 34 éve alapította saját cégét.
A klasszikus Armani ruhák után 1981-ben vezették be az Emporio Armani vonalat, ami a nagyközönség számára is elérhető öltözékekre specializálódott. Ezzel együtt világszerte kaphatóak az Armani Junior, az Armani Underwear, az Armani Swimwear és az Armani Jeans márkaneveken futó termékek is.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×