eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Boy George a börtönben is sztár

Bármennyire elesettnek is tűnik a börtönbüntetését töltő Boy George, a Culture Club egykori énekese még a rácsok mögött is sztár: különleges védelmet kap és autogramot osztogat rabtársainak.

Az elhízott és láthatóan szenvedő Boy George valószínűleg élete mélypontján van. Az énekes a napokban kezdte el letölteni 15 hónapos börtönbüntetését.

A börtönből kikerült képeken az látszik, hogy az egykori világsztár egy ágyon ülve autogramokat osztogat rabtársainak.

A 47 éves Boy George fényévekre van attól a furcsán kisminkelt, különös ruhákban és kalapokban megjelenő popsztártól, aki a '80-as években olyan világslágerekkel tűnt fel, mint a Karma Chameleon vagy a Do You Really Want to Hurt Me.

A Culture Club egykori énekese most polgári nevén, George O'Dowdként az észak-londoni Pentonwille-i börtön egyik elítéltje.
A korábban drogproblémáiról is elhíresült énekes pénteken kezdte meg börtönbüntetését.

Boy George a börtönben különleges védelmet kért, mivel attól fél, támadások érik közismert homoszexualitása miatt. George napközben a fegyház konyhájában dolgozik; ez az egyik legkönnyebb munka a rabok számára.

Prostituáltat bántalmazott

A bíróság az énekest indokolatlan erőszak elkövetésében találta bűnösnek, miután bebizonyosodott, hogy megbilincselt és bántalmazott egy férfiprostituáltat.

A 29 éves norvég férfi kiszabadította magát és alsónadrágban szökött ki az utcára, ahol segítségért kiabált. A bíró indoklásában úgy fogalmazott: George megfosztotta a férfit szabadságától és méltóságától. Ezért ítélte 15 havi börtönbüntetésre.

A sztár a nyolcvanas évek elején sikert sikerre halmozott, Culture Club nevű zenekarával több milliós lemezeladásokat produkáltak.
A karrierje azonban heroinfüggősége miatt zátonyra futott, de a '90-es években eredményesen tért vissza DJ-ként, Magyarországon is többször fellépett.

2006-ban közmunkára ítélték, miután tévesen riasztotta a rendőrséget betörés ügyében: a manhattani lakására kiérkező rendőrök 13 kokainnal teli táskát találtak a helyszínen.

Boy George nem az első sztár, akit letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. A hatvanas években Mick Jagger és Keith Richards drogbirtoklás miatt került a rács mögé, Paris Hilton pedig 2007-ben töltött 3 napot a hűvösön, ittas vezetés vétségével.

Robert Downey Jr. 1996 és 2000 között többször is megjárta a börtönt drogügyletei miatt, Sophia Loren pedig 1982-ben ült 18 napot adócsalásért.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×