eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Az új first lady divatot teremt

Kedden az egész világ Barack Obamára figyelt, azonban az új first lady sem hiányzott a reflektorfényből. Az Egyesült Államok 44. elnöke a hadsereg bálján úgy fogalmazott: "Különleges megtiszteltetésben van részem, hogy én lehetek az a fickó, aki elkísérhette Michelle Obamát erre a bálra".

Az elnök kijelentését hangos nevetés kísérte, de amikor néhány perc múlva a first lady belépett a helyiségbe elefántcsontszínű műselyem ruhakölteményében, a terem hangos éljenzésben tört ki.

Mrs. Obamának 2009. január 20-a valószínűleg élete legfontosabb napja volt, igaz, kicsit fázhatott, és talán a lába is fájt.

A keddi estére egy 26 éves divattervező, Jason Wu bolyhos, többrétegű báli ruháját választotta. Vajszínű estélyijének egy pántja volt, szatén és kristálydarabkák tarkították.

Mrs. Obama sokkal stílusosabb, mint az utóbbi idők elnökfeleségei, ezt azzal bizonyította, hogy jó néhány öltözködési szabályt felrúgott. Már a beiktatási ceremónia alatt viselt élénksárga ruha is egyfajta szembeszegülés volt a tradicionálisan kötelező, piros és fekete elnökfeleség-ruhákkal szemben.

A Wu-estélyi stílusa talán nem volt olyan kifinomult, mint a beiktatáson viselt ruháé, de Michelle Obama mindenképp megmutatta vele, milyen a saját magáról alkotott képe: merész, komoly nő Chicagóból és a Harvardról, és ez a fajta magabiztosság világszerte sok asszony számára jelenthet követendő példát.

Divatszakértők szerint ruhái azt bizonyítják, hogy Michelle keresi a kihívásokat. Ha néha mégis kevésbé divatos ruhákban jelenik meg, az nem jelent mást, minthogy ő az a fajta nő, aki számára vannak fontosabb dolgok is az aktuális trendeknél.

A tervezők sem tudták, melyikük nyer

A first lady férje eskütételen Isabel Toledo ruháját viselte, svájci gyapjú felöltővel, speciális, a hideg miatt vastagabb hátsórésszel és francia selyem béléssel.

A mínuszok miatt egy kardigánt is felvett, kezére zöld színű bőrkesztyűt húzott, és egy lapos, jégkristály-formájú ékkövekből álló nyakláncot viselt.

A kubai származású divattervező, Isabel Toledo kifejezetten Michelle Obama számára tervezte az együttest. Abban azonban ő sem volt biztos, hogy valóban ezt a ruhát veszi-e fel majd a first lady, egészen addig, amíg a televízió képernyőjén meg nem jelent az elnöki pár.

Mrs. Obama ugyanis több neves tervezőt is felkért a ruha elkészítésére, és egyikőjük sem tudta, végül kinek az alkotását választja majd.

Toledo - aki 25 éve tervez és készít ruhákat - elmondta: optimista színt akart választani, azt szerette volna elérni, hogy Michelle csábítónak érezze magát, és hogy mindenki mást is elcsábítson.

Obama lányai, Malia és Sasha tengerészkék és rózsaszín kabátot viseltek, amelyeket - édesanyjuk kesztyűjéhez hasonlóan - a J. Crew készített.

A first lady egyébként szívesen visel független divattervezők által készített darabokat, különösen kedveli a fiatal, kubai tervezők munkáit. Szakértők szerint ez nem véletlen, hiszen az új elnök maga is szeretne javítani az Egyesült Államok és Kuba viszonyán.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×