eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fegyvertartási engedélyt kapott, hogy megvédje értékes hegedűjét

Egy olasz hegedűművész azért kapott fegyvertartási engedélyt, nehogy megtámadják és elrabolják tőle több milliárdot érő hangszerét.

Matteo Fedeli Olaszország szerte utazgat, hogy koncertet adjon rendkívül értékes Stradivari-hegedűjével. Ahhoz azonban, hogy megvédje több mint 2 milliárd forintot érő hangszerét, megkapta a rendőrségtől az engedélyt, hogy fegyvert tarthasson magánál.

A 357-es Smith and Wesson Magnum mellett egy csapat testőrrel is körülveszi magát, és amikor koncertre megy, a testőrök aprólékosan megtervezik az utat és biztosítják a hegedűművészt, hogy senki se kövesse.

"Szerencsére még nem kellett használnom a fegyvert" - mondta a 36 éves művész, aki szerint a 357-es magnuma hatásos elrettentő eszköz.

"Bár egyszer majdnem használnom kellett, mert egy koncerten nagyon közel jött hozzám a közönség. A testőreim azonban gyorsan emberi barikádot vontak körém" - tette hozzá.

Bárki, aki el akarna lopni egy Stradivari-hegedűt, nem valószínű, hogy sikerrel járna, hiszen egy ilyen értékes hangszerbe már műholdkövető-rendszert építenek, ráadásul aukción sem tudnak túladni rajta, mert ott azonnal felismerik, hogy lopott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×