eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy biztos recept arra, hogyan érezheti vonzóbbnak magát!

Vonzóbbnak találják az emberek azt, aki nyíltan be meri vallani, hogy kedveli őket - derült ki egy kutatásból, amelyet skót kutatók végeztek. Hasonló hatással van a szemkontaktus és a mosoly is.

Az Aberdeeni Egyetem pszichológusa, Ben Jones 230 ember - nők és férfiak - részvételével vizsgálta a vonzalom mibenlétét. Mint kiderült, a vonzalom kialakulásában kulcsfontosságú szerepet játszanak a társasági jelzések, amelyekből az érintett érzékeli, mennyire tetszik valakinek.

Jones szerint kutatásának eredményei segíthetnek az egyedülállóknak abban, hogy időt takarítsanak meg társkeresés közben, és hamar észrevegyék: ki az, akivel nem is érdemes próbálkozniuk.

A kutatás során a 230 résztvevőt arra kérte a pszichológus, hogy gyors egymásutánban fényképeket nézzenek meg, amelyeken különböző érzelmet kifejező arcok szerepeltek - a képen látható személy hol egyenesen a kamerába nézett - mintha szemkontaktust létesítene -, hol nem, néha mosolygott, máskor nem.

Ezután arra kérte az alanyokat, hogy értékeljék, mennyire tartották vonzónak a képeken szereplőket.

Kiderült, hogy azokat tartották a résztvevők a legvonzóbbaknak, akikről úgy tűnt, hogy rájuk néznek, és közben mosolyognak.

Lynda Boothroyd, a Durhami Egyetem pszichológusa nem tartja meglepőnek a vizsgálat eredményét. Mint mondja, mindenki azt szereti, ha a vonzó emberek pozitívan viszonyulnak hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×