eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mégsem olyan kockázatos az ikerterhesség?

Brit orvosok gyakran hívják fel a figyelmet az ikerterhesség veszélyeire a mesterséges megtermékenyítés során, amerikai kollégáik azonban ezzel nem feltétlenül értenek egyet. Szerintük a rizikót gyakran túlbecsülik az öreg kontinens orvosai.

Az egyik New York-i, lombikbébi-programmal foglalkozó orvos szerint az ikerterhesség vállalása nem jelent több kockázatot, mint két gyermek egymás utáni szülése együttesen. Ha pedig valaki két gyermeket szeretne, kockázati szempontból szinte mindegy, hogy egyszerre vagy külön-külön szüli-e meg őket.

Norbert Gleicher álláspontjával nem értenek egyet a vezető brit mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó szakemberek, akik szerint az ikerterhesség többszörös kockázatot jelent a gyermekek és az anya egészségére is. Õk rámutatnak: az ikreket váró anyák és gyermekeik 60 százaléka szorul intenzív terápiára a szülés előtt.

Nagy-Britanniában a lombikbébi-klinikák nemrég célul tűzték ki, hogy jelentősen csökkentik az ikerterhességek számát, jelenleg ugyanis minden negyedik sikeres beültetésből születik két vagy több gyermek.

Ennek érdekében olyan új eljárásokon dolgoznak a kutatók, amelyek még sikeresebbé teszik a beavatkozásokat, hogy elegendő legyen mindössze egy megtermékenyített petesejt visszaültetése az anyaméhbe.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×