eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Húsz percig küzdött a gyilkos tigrissel - de túlélte

Húsz éve az apját gyilkolta meg egy tigris - egy indiai halász most majdnem ugyanerre a sorsra jutott. A férfi húsz percig küzdött a vadállattal, és közben egyfolytában az édesapjára gondolt.

Fatik Halder éppen rákászott a Gangesz torkolatánál egy mangrove erdőben, amikor megtámadta a tigris. Húsz percig tartott az élet-halál harc a férfi és a vadállat között; Halder több harapással és karmolással került kórházba.

Elmesélte, hogy éppen beugrott a vízbe, és húzni kezdte a hálót, amikor iszonyatos, égető fájdalmat érzett. Egy pár pillanatig nem tudta, mi támadta meg - aztán rájött, hogy egy tigris az.

Azonnal eszébe jutott az apja, akit szintén egy tigris ölt meg húsz éve, meg a felesége és a gyerekei, akik hazavárják -és elkezdett küzdeni az életéért. Az volt az egyetlen szerencséje, hogy az iszapban a tigris sem tudta megvetni a lábát, és leteperni őt. Ráadásul ilyen ellenálláshoz sem szokhatott, mert egy idő után feladta, és otthagyta a vérző férfit.

A támadás túlélése csak az első megpróbáltatás volt Halder számára - jött még egy tízórás utazás Kalkuttába, hogy orvosi kezeléshez jusson.

A halász csodálatos megmeneküléséről beszél mindenki, a férfi a helyi folklór része lett. Halászni azonban már nem megy vissza, inkább valami más munkát keres.

A mangrove erdő ugyanis a tigris vadászterülete: a Halder elleni támadás előtt egy nappal egy másik férfit, Narajan Daszt esett a csíkos bőrű ragadozó áldozatául ugyanott. Mire a társai botokkal, konyhai eszközökkel és mindenféle, kezük ügyébe akadó holmival elűzték a tigrist, a férfin már nem lehetett segíteni.

A férfi családja semmiféle kártérítést nem kap, mert az erdészeti illetékesek szerint a többi halászhoz hasonlóan a tigrisrezervátum területén dolgozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×