A brit nemzeti piacfelügyeletet is ellátó Szabályozó Szolgálatok Helyhatósági Koordinátorai, a LACORS a gyermekek számára szórakozást kínáló szolgáltatók éttermeinek, büféinek kínálatát vonta górcső alá.
A felmérés készítői 220 szórakoztató központ, a többi mellett múzeumok, uszodák által kínált ételeket vizsgáltak meg, összesen 397-et. Ezek között egyetlen egyet sem találtak, amely pontosan megfelelt volna a fiatalok étkeztetésére vonatkozó előírásoknak.
A legtöbb gyermekeknek szánt ételhez sült krumplit adtak köretként, és a menü a legtöbbször rántott, azaz zsiradékban kisütött húst tartalmazott.
Az ételek általában túl sok zsírt tartalmaztak, főleg telített zsírsavakban gazdag menüket találtak az ellenőrök, és sóból is a megengedettnél többet tartalmaztak az ételek, a fehérjetartalmuk pedig sokszorosa volt a standardnak.
Kedden megrohanhatják a kormányablakokat a mobilosok