eur:
388.7
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Tudományosan bizonyított tény: a férfiak szeretik az alkalmi szexet

Most már tudományos alapja is van annak az állításnak, miszerint a férfiak jobban kedvelik az egyéjszakás kalandokat, mint a nők, akik inkább állandó társat keresnek maguk mellé a gyerekneveléshez.

A Human Nature szaklapban megjelent tanulmány bebizonyította azt, amit már eddig is mindenki sejtett: a férfiak pozitívabban viszonyulnak az alkalmi szex kérdéséhez, mint a nők.

Kutatók azt vizsgálták, hogy a két nemnek pozitív vagy negatív érzelmei vannak-e egy-egy alkalmi szexuális kapcsolat után. Az internetes vizsgálatban 1743 nő és férfi válaszolt erre a kérdésre, és kiderült: a nők többsége "elhasználtnak" érzi magát az egyéjszakás kalandok után, és meg is bánja azt.

A megkérdezett férfiak 80 százalékának azonban pozitív érzései vannak az alkalmi szexet illetően: egész egyszerűen szexuálisan elégedettek utána, és jól érzik magukat - a nők mindössze 54 százaléka vallotta ugyanezt.

Kutatók mindezt azzal magyarázzák, hogy az evolúció nem tette alkalmassá a nőket az alkalmi kapcsolatokra: ők, mivel a szülői szerepvállalásból többet vesznek magukra, gondosabban választanak társat, akikhez igyekeznek hűségesek maradni.

A férfiak biológiailag képesek sok nővel szaporodni, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért érzik magukat elégedetnek az alkalmi együttlétek után, de a nőknek a minőség, nem pedig a mennyiség a fontos - véli Anne Campbell egyetemi professzor, a tanulmány szerzője.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×