eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A körülmetélés hatékonyabb az óvszernél

Sok kritika éri a nemzetközi szervezeteket, amelyek dollármilliárdokat költenek az AIDS megelőzésére, ám a ez nincs jelentős hatással a halálos betegség terjedésére. Szakértők szerint az óvszer használata helyett a körülmetélést kellene népszerűsíteni.

Drámai változás kell az HIV- és AIDS-fertőzések prevenciós kampányaiban - állítják amerikai és brit tudósok, akik szerint az óvszerek használatának ösztönzése és a vakcinák tesztelése nem sok hatással volt az Afrikát sújtó AIDS-járványra.

A szakértők szerint új témákra kell helyezni a hangsúlyt: például a férfiak körülmetélésére, valamint a szexpartnerek számának csökkentésére, mert ezek szintén nagy szerepet játszanak a halálos kór terjedésében.

Többen úgy vélik: az ENSZ aránytalanul sok pénz költ az AIDS elleni fellépésre, a többi, nagyobb pusztítást végző betegség viszont nem kap elegendő figyelmet és pénzt. Becslések szerint az HIV-vírus globálisan az elhalálozások 3,7 százalékáért felelős, ugyanakkor az egészségügyi segélyek 25 százalékát fordítják rá.

A legutóbbi felmérések szerint 9 dél-afrikai országban a felnőttek több mint 12 százaléka fertőzött - annak ellenére, hogy óriási promóciót kap az óvszer használata. Szakértők szerint sokkal nagyobb hatást lehetnek gyakorolni olyan kampányokkal, amelyek a férfi körülmetélésre és a szexpartnerek csökkentésére ösztönözné az afrikai lakosságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×