eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vad szex a tenger mélyén

Tengerbiológusok megállapították, hogy egyes polipfajták perverz és erőszakos társadalomban élnek, amelyben nem ritka, hogy féltékenységből végeznek egymással.

A kaliforniai Berkeley Egyetem munkatársai az indonéz partoknál végzett kutatásaik alapján megállapították, hogy a polipok nem éppen félénk jószágok. Sőt romantikusnak is nevezhetők, a magányt pedig nem szeretik.

A kutatók az abdopus aculeatus nevű polipfajt vizsgálták, amelynek egyedei nagyjából akkorák, mint egy narancs.

Többhetes megfigyelés után kiderült róluk, hogy a hím állatok gondosan keresnek maguknak partnert. Ha pedig megtalálták őket, féltékenyen vigyáznak rájuk. A macho állatok a riválisokat képesek megölni a karjukkal, sőt a nőstények felett is uralkodó pozícióra törnek.

Kiderült, hogy a polipoknál igen is számít a méret. A hímek célja ugyanis az, hogy minél méretesebb nőstényt szerezzenek maguknak, azok ugyanis több tojást képesek lerakni.

A tojásrakás után egy hónappal azonban mind a hím, mind a nőstény elpusztul, ezek a jószágok ugyanis csak egyetlen egyszer képesek utódokat létrehozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×