eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Piásból egy világhatalom vezetője - George Bush fejlődésének története filmen

Már most élesen bírálják Oliver Stone George W. Bush-ról készülő filmjét, pedig még alig tudni valamit róla. Egyelőre annyi derült ki az ABC News által megszerzett forgatókönyv-tervezetről, hogy "W" lesz a címe.

A filmben Oliver Stone bemutatja Bush útját a botrányos alkoholizmustól az amerikai elnöki székig. A Yale-en eltöltött évekkel kezdődik, amikor Bush botrányt botrányra halmozott az ivás miatt.

Előfordult, hogy részegen azt üvöltötte: soha nem lép az apja nyomdokaiba, máskor sértegetve "Mr. Tökéletesnek, Mr. Háborús Hősnek, Mr. Kib...ott Mindenható Istennek" nevezte a barátai előtt az apját, amikor az arra akarta kényszeríteni, hogy a névtelen alkoholisták klubjában kérjen segítséget.

A filmből kiderül majd, hogyan hagyta abba az ivás a 40. születésnapja után, lett újjászületett keresztény, és Stone azt is megvizsgálta, milyen megszállottan próbált bosszút állni Szaddám Huszeinen azért, mert az iraki diktátoron az öbölháború miatt meg akarta öletni az idősebb Bush-t.

Stone, aki "mesterségesnek" tartja Bush-t, még élesebb bírálatokra számíthat a "W" miatt, mint amilyenek a Richard Nixonról, illetve John F. Kennedyről készített filmjei miatt érték. Mindkét alkotás tele van pontatlanságokkal a történészek szerint.

A film a tervek szerint még a novemberi elnökválasztás előtt a mozikba kerül, és megismerhetjük belőle Bush küzdelmét a saját démonjaival is. Az egyik jelenetben például Billy Graham lelkésszel beszél erről. "Nyomomban van a sötétség. Azt mondják, hogy ezüstkanállal a számban születtem, de senki nem tudja, hogy ez milyen teher" - panaszkodik a filmben George W. Bush.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×