eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tönkreteszi az embert a fogyókúra és a dőzsölés váltogatása

Gyorséttermi dőzsölés után extrém diéta - sok szakértő szerint ezzel a hatással jár a nőknél a 0-s ruhaméret, amely frusztrációt és evési rendellenességeket okozhat.

A londoni King's College pszichiátriai intézetének munkatársa, Janet Treasure elmondta: állatkísérletek bizonyítják, hogy ha a kalóriában gazdag ételek - mint a hamburger vagy a csokoládé - fogyasztását éhezés követi, akkor az agyban megváltozik az ételekre adott válasz.

A szakember szerint a divatcégek rendkívül vékony lányokra szánt ruhái nemcsak a modelleknél okoznak evési zavarokat, hanem a lakosság jelentős részénél.

Mára ugyanis tendenciává vált, hogy a szinte folyton fogyókúrázó lányok a diétájukat néha megszakítják egy kis gyorséttermi dőzsölésért. Mindez teljesen felborítja az anyagcseréjüket.

A "hintázás" az alacsony kalóriatartalmú és a túlságosan sok zsírt vagy szénhidrátot tartalmazó ételek között előbb-utóbb súlyos emésztőszervi problémákhoz vezet. Mindez magyarázza az alultápláltságot és az elhízást is, azokat a problémákat, amelyek napjaink fiataljai körében igen gyakoriak.

Amerikai kutatók már kimutatták, hogy a 9 és 11 év közöttiek 30-40 százalékát legalább egyszer már kezelték evési problémák miatt.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×