eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Új fegyver a terroristák ellen: itt a curry bomba!

Az indiai hadsereg új fegyvert vet be hamarosan a terroristák ellen: a curry bombát. Azt remélik, hogy a csípős paprika és bors keverékével töltött könnygázgránáttal könnyebb lesz kifüstölni a terroristákat.

Az indiai fegyverfejlesztők rájöttek, hogy a csípős paprika nem csupán a currybe jó, hanem az ellenséget is másodpercek alatt térdre lehet kényszeríteni vele.

Kifejlesztettek egy olyan 81 mm-es gránátot, amely csípős paprikával, borssal és foszforral van alaposan megtömve. Az új csodafegyvert Kasmírban tervezik bevetni, ahol az al-Kaidával is kapcsolatban álló muszlim szeparatisták már jó ideje harcolnak az indiai hadsereggel.

Az ellenség gyakran láthatatlan, a terroristák pillanatok alatt képesek eltűnni a tömegben. Ha azonban a katonák tudják, pontosan kit keresnek, a curry bomba segítségével harcképtelenné tehetik és elfoghatják anélkül, hogy maradandó károsodást okoznának.

A fűszer és foszfor keveréke olyan erős, hogy az ellenfél gyakorlatilag percekig nem kap tőle levegőt. Szeme, torka és a bőre iszonyatosan ég.

Ráadásul még az éjjellátó készülékeket és a hőérzékelőket is képes blokkolni, olyan füstöt fejleszt - derült ki a tesztelés során. Ha gránátvetőből lövik ki, öt másodpercen belül sűrű füstfalat hoz létre 90 méteres távolságban, amelyen sem éjjellátó készülékkel, sem hőérzékelővel nem lehet "átlátni".

A kasmíri tesztek teljes sikerrel zárultak, a szakértők szerint minden alkalommal ki tudták füstölni vele a szeparatista fegyvereseket a rejtekhelyükből.

A curry bomba egyébként nem az egyetlen indiai fejlesztés, a hadiipar mérnökei kifejezetten innovatívak. India vezető szerepet szerzett a rakéta- és műholdkilövő technológia terén, és nemrégiben kötött megállapodást Londonnal brit harci gépek gyártásáról.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×