eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szatyorban csempészték ki a krokodilt az állatkertből

Elloptak egy krokodilt a norvégiai Bergen akváriumából. A tolvaj valószínűleg egy szatyorban csempészte ki a fiatal állatot a hétvégi csúcsforgalom idején - úgy, hogy senki nem is vette észre zárásig az állat hiányát.

Az akvárium igazgatója szerint az illető remélhetőleg tudta, mit csinál. Az egyelőre csupán hetven centis Schneider simahomlokú kajmán ugyanis nagyobbat tud harapni, mint az ember gondolná, így a vigyázatlan tolvaj könnyen elveszítheti egy-két ujját - figyelmeztetett Kees Oscar Ekeli.

A Taggen névre hallgató kajmán akár 2,5 méter hosszúra is megnőhet. Taggen húst és halat eszik, életveszélyes sérülést egyelőre nemigen tud okozni a tolvajnak - tette hozzá az igazgató.

A Schneider simahomlokú kajmán Dél-Amerikában honos, ez az egyik legkisebb krokodilfajta. Az igazgató szerint félő, hogy a négyéves állat nem fogja túlélni a megpróbáltatásokat, elsősorban az elrablása okozta stressz lehet végzetes a számára.

A lopásról azonnal értesítették a rendőrséget, és 25 ezer norvég koronát (808 ezer forint) jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×