eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Pokolgépnek nézték a liftmodellt

Füstölgő hátizsákjával keltett pánikot a New York-i metróban egy hóbortos diák, aki egy lift belső működését modellező szerkezetet vitt magával - de az rövidzárlatos lett.

A 2001. szeptemberi New York-i terrortámadások és a 2005-ös londoni metrómerényletek óta hasonló támadásoktól rettegnek az amerikai megapolisz tömegközlekedési hálózatának utasai. Sokan fejvesztve menekültek, amikor megláttak a metrón egy egyetemistát füstölgő hátizsákkal.

A "merénylő" a 29 éves Gregory Kats, a New York-i műszaki egyetem számítógéptervezés-szakos növendéke volt. Nem akart rosszat, mindössze annyi történt, hogy csütörtököt mondott házi készítésű elektronikus modellje: a hátizsákjába pakolt készülék rövidzárlatos lett és füstöt árasztott magából. A diák egy lift belső működését modellező szerkezetet hordott magánál.

Gregory igyekezett megnyugtatni az utasokat, hogy pusztán egy iskolai kísérletről van szó, nincs nála pokolgép. Azonban nemhogy lehűtötte volna a kedélyeket, hanem még fokozta is a pánikot, amikor előhúzta az egyebek között egy apró motorból, elemből és drótokból álló masinát.

A diák a manhattani hetedik sugárút környékén egy megállóban kiszállt és a peronon igyekezett szétszedni a gyanús szerkentyűt, miközben azt hajtogatta a menekülő utasoknak: "Semmi vész, csak tudományos kísérlet az egész".

A rendőrség őrizetbe vette Gregory Katsot, aki sűrű bocsánatkérések közepette ígérte meg: a jövőben körültekintőbb lesz, és otthon hagyja modelljeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×