eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szörnyű balesetek képeivel riogatják a szabálysértő autósokat

A legszörnyűbb közlekedési balesetekről készült fényképek megtekintésére kötelezik a szabálysértésen kapott autósokat a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében, hogy elrettentsék őket a további kihágásoktól.

A mikolajivi közlekedési rendőröket a baleseti helyszíneken készült elrettentő fotókból összeállított albumokkal szerelték fel. A közlekedésrendészek arra kötelezik a szabálysértésen ért gépkocsivezetőket, hogy nézegessék a fényképgyűjteményt, mialatt ők felveszik a jegyzőkönyvet.

Ezáltal a megyében napi átlagban ezer kihágást elkövető autós kénytelen vizuálisan szembesülni a közlekedési szabályok megsértésének lehetséges tragikus következményeivel.

A mikolajivi közlekedésrendészet vezetői - autósok visszajelzéseire hivatkozva - azt állítják, hogy a fényképalbumos elrettentésnek jelentős fegyelmezőereje van. Szerintük ez azon is lemérhető, hogy a megye területén idén egyharmadával csökkent a balesetek száma a múlt év azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×