eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az édesanyja sem láthatja a fogságból szabadult kislányt

Több hetes kihallgatás várja azt a kilenc éves kislányt, akit 24 napig keresett a rendőrség, s végül egy dívány ágyneműtartójában találták meg. Shannont a mostohaapjának a nagybátyja rabolta el; a férfi emberrablás és jogtalan fogva tartás miatt kerül bíróság elé.

Különlegesen képzett rendőrtisztek fogják majd a lehető legóvatosabban kihallgatni a kislányt, hogy összerakják, mit történ a gyerekkel a 24 nap alatt, amíg a nagybácsi foglya volt.

A 39 éves Michael Donovan már túl van az első bírósági meghallgatáson, amely csupán hét percig tartott, de a gyanúsítottat három férfi és egy női biztonsági őr vigyázta. Gyakorlatilag az adatain kívül nem is kérdeztek tőle semmit.

Ügyvédje nem is kérte Donovan óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését, így a férfi őrizetben marad a vizsgálat alatt és a tárgyalás végéig. A legközelebbi kihallgatásra ki sem viszik a börtönből, videó kapcsolaton keresztül kommunikál majd a leedsi bírósággal.

Egyelőre nem találkozhat a családjával


Az első meghallgatáson részt vett a kislány családja is, az épület előtt dühös helybéliek gyűltek össze, és nézték végig, ahogy a férfit - a fejére borított takaró védelme alatt - a rabszállítóba ültették.

A kislányt eddig csak tízperces szüneteket tartva kérdezték ki egy különlegesen kialakított helyiségben, amelyet úgy rendeztek be, mint egy osztálytermet. Egyelőre a gyermekvédelmi hivatal vigyáz rá, és addig náluk is marad, amíg nem döntenek a sorsáról.

A kislány február 19-én tűnt el; nem tért haza az otthonától félmérföldnyire fekvő iskolából. A brit rendőrség nagy erőkkel kereste: háromszáz rendőr négy hét alatt hatezer embert kérdezett ki, és háromezer lakást kutatott át.

Édesanyja, aki Shannon mellett még négy gyereket nevel, csak pár percre láthatta őt - akkor is csak egy egyik oldaláról átlátszatlan ablak mögül, amikor azonosította. Az asszony beleegyezett, hogy Shannon egyelőre a gyermekvédelmi hivatal munkatársaival maradjon, amíg ki nem derül, mi történt vele a fogságban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×