eur:
389.04
usd:
362.23
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Inkább isznak, mint esznek a nők

Egyre több nőre jellemző, hogy miközben rendszeres alkoholfogyasztóvá válik, alakja megőrzése érdekében lemond a rendszeres táplálkozásról. A szesz ugyanis sok kalóriát tartalmaz, amelyet sok, alakját óvó nő folyton számolgat.

Sok nő képes lemondani a főétkezésről egy vagy két pohár bor kedvéért - derült ki a brit felmérésből. A gyakorlat elsőként az Egyesült Államokban terjedt, mára azonban a brit nőkre is egyre jellemzőbb.

Egy londoni pszichiátriai intézet táplálkozási problémákkal foglalkozó szakembere szerint a párosítás, azaz a túlzott alkoholfogyasztás és az evési problémák együttese különösen veszélyes. Az alkohol ugyanis üres kalória, amellyel nem jut tápanyaghoz a szervezet.

Aki pedig pontosan számolgatja a bevitt kalóriákat, az rájön, hogy egy nagyobb pohár bor egy könnyű ebéddel egyenértékű, mint ahogy egy korsó sör is ennyinek felel meg.

Miközben pedig úgy jut alkoholhoz a szervezet, hogy tápanyagban gazdag szilárd táplálékhoz nem, sokkal valószínűbb az egyes alkoholbetegségek kialakulása.

A brit orvosok az ittas és az anorexia (kóros étvágytalanság) szóból drunkorexiának nevezték el a kórt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×