eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az asszony bánja, ha kikap a csapat

A családtagjaikon élik ki a dühüket a férfiak, ha kikap a kedvenc focicsapatuk. Skóciában például jelentősen megnőtt az otthoni erőszak november 17-én, amikor a válogatott otthon kikapott 2-1-re az olaszoktól az EB-selejtezőn - derült ki a hivatalos statisztikákból.

A sorsdöntő EB-selejtezőn Skócia otthon fogadta Olaszországot, és a döntetlen mindkét csapatnak elég lett volna ahhoz, hogy megőrizze az esélyét az utolsó kör előtt.

Skócai azonban 2-1-re kikapott - és ezt a drukkerek családja bánta.

A hivatalos adatok szerint, míg tavaly december és április között egy-egy szombaton 92 esetben hívták ki családi erőszak miatt a rendőrséget, azon a november 17-én 126 riasztás érkezett.

Az esetek kétharmadában a vétkes fél alkohol befolyása alatt állt, ami nem is csoda, hiszen nem hivatalos becslések szerint aznap 5 millió pint ital dőlt le a skót torkokon.

"Azt mondták, ez lesz az évszázad legnagyobb fociünnepe, amelyet egész Skócia szívrepesve vár. Sajnos azonban sokak számára nem volt semmi öröm abban a napban" - hangsúlyozta a statisztika nyilvánosságra hozatala alkalmából Sandra White, a glasgow-i régió egyik önkormányzati képviselője.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×