eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A hollywoodi sztárokat is elérte a válság

Sokmillió dollárt veszítenek a Hollywoodban élő hírességek, mivel a reméltnél csak jóval olcsóbban tudják eladni ingatlanjukat. A leértékelődés oka részben az amerikai jelzálogpiaci válság.

A Forbes üzleti magazin által készített összeállításból kiderül, hogy Avril Lavigne például eredetileg 6,9 millió dollárt (mintegy 1,255 milliárd forintot) szeretett volna kapni az exkluzív hollywoodi környéken lévő, öt hálószobás, hat fürdőszobás luxuslakásáért, ám a kanadai énekesnőnek meg kellett elégednie 5,8 millióval (mintegy 1,055 milliárd forint).

Slash félmillió dollárt (mintegy 91 millió forintot) veszített a 2006 januárjában vett, majd év végén eladott ingatlanon. Ez annyira felháborította a Guns N' Roses korábbi gitárosát, hogy beperelte az azóta szélnek eresztett ingatlanügynökét.

Vidal Sasson brit sztárfodrász már nem kevesebbet, mint ötmillió dollárt (mintegy 910 millió forint) engedett a modernista stílusú hollywoodi háza árából, ám az még így is eladatlanul áll.

A hírességek vagyonával foglalkozó egyik honlap üzemeltetője a Forbes-nak arról beszélt, hogy a vevők nem hajlandóak többet fizetni egy házért csak azért, mert előtte egy híresség lakott benne.

Dido ennek ellenére még bizakodó, 4,6 millió dollárért (mintegy 840 millió forint) szeretné eladni három hálószobás lakását, amelyet 2005-ben 4,15 millió dollárért (mintegy 755 millió forint) vett. A brit énekesnő egyébként színész szomszédokkal beszélgethet, az egyik oldalon Leonardo di Caprióval, a másikon Tobey Maguire-vel.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×