eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem engedték be az országba, mert túl kövér

Új-Zélandon szeretett volna új életet kezdeni egy brit házaspár, a feleséget azonban nem engedték be az országba, mert túl kövér, és túl nagy terhet jelentene az egészségügyi rendszer számára.

Kezdetben a 35 éves Richie Trezise is túlsúlyosnak bizonyult a bebocsáttatáshoz, azonban a sikeres fogyókúrájának köszönhetően végül sikerrel járt. Hitvese azonban mindeddig hiába próbálkozott, nem sikerült lefogynia.

A pár tervei szerint Rowan Trezise még karácsonyig próbálkozik, ám ha addig sem sikerül leadnia a szükséges kilókat, akkor feladják a tengerentúli álmaikat.

Az új-zélandi hivatalnokok a testmagasság és a tömeg hányadosából kiszámított testtömeg indexet is megvizsgálják a letelepedési engedélyek elbírálásánál.

A korábban a brit hadseregnél tengeralattjárók vezetékeinek tervezésével foglalkozó Richie Trezise szerint az orvosa kinevette, amikor az új-zélandi szabályról mesélt neki. A férj hozzátette: részben éppen ezért költöztek volna a déli féltekére, hogy egészségesebben éljenek, többen mozogjanak a szabadban.

Az új-zélandi elhízás elleni szervezet szóvivője kijelentette: egyetért a hatóságok módszerével, mert az ország nem engedheti meg magának, hogy olyan emberek telepedjenek le, akik kimerítik az egészségügyi költségvetést.

Az új-zélandi bevándorlási lehetőségekkel foglalkozó honlap szerint sok embert utasítanak el hasonló okokból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×