eur:
397.74
usd:
355.47
bux:
74457.48
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A macska, amelyik óramű pontossággal tűnik el

Különös szokást vett fel egy Angliában élő macska: minden éjjel elmegy hazulról, hogy másnap a gazdájának mindig ugyanarról a helyről és ugyanakkor kelljen begyűjtenie.

A 12 éves norvég erdei macska idén kapott rá az éjszakai vándorlásra, ezért gazdája, Liz Bullard először nem tudta, hol keresse, felhívta az állatvédőket és több környékbelit is. Utóbbiak közül egy idősebb nő visszahívta, és kiderült, hogy valóban a keresett házi kedvencet látta, így sikerült begyűjteni az állatot.

A következő reggelre azonban ismét eltűnt a macska, és ez azóta így megy minden áldott nap; a cirmos egy járdán várakozik, mintegy 2,4 kilométerre Liz Bullard bournemouth-i otthonától.

A macska begyűjtéséhez alkalmazkodott a gazdi napi rutinja is: először elviszi a fiát az iskolába, majd reggel 8 és negyed 9 között felveszi a sétáját letudó állatot. Ha esik az eső, a macska a fák között várakozik a fuvarra, de kifut a járdára, amint Liz Bullard tapsol egyet, és beugrik a kocsi első ülésére.

Senki sem tudja, miért szokott rá az állat az esti vándorútra, a gazdi szerint az lehet az ok, hogy egy közelben lakó nő korábban szardíniával etette, ezért körülnézett, hátha máshol is van ingyen reggeli.

Persze a cirmost nem kell félteni, mert amint hazaér, rögtön megkapja a hazai ételadagot, majd leheveredik a meleg radiátor mellé.

Címlapról ajánljuk
Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Gubík Lászlót választotta meg elnökévé a szlovákiai magyar párt, a Magyar Szövetség. „Egy modern és konstruktív, a magyar kisebbséget képviselő párt létrehozásán szeretnék dolgozni, amely egyben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók érdekeit is képviseli” – nyilatkozta az új elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×