eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Felfedezték az "igazi" Da Vinci kódot

Egy számítógépes technikus azt állítja, felfedezte az igazi Da Vinci kódot. Feltételezése szerint ugyanis a reneszánsz zseni egy zeneművet rejtett el az Utolsó vacsora című festményen.

Giovanni Maria Pala azt állítja, hogy a világhírű festményen Jézus Krisztus és az apostolok keze, valamint a kenyérdarabok egy-egy hangjegynek felelnek meg, és ezekből egy 40 másodperces mű áll össze.

Akkor jött rá erre, amikor - ki tudja, miért - kottavonalakat helyezett a festmény reprodukciójára. A kottát egyébként jobbról balra kell olvasni, tette hozzá, abban az irányban, ahogyan Leonardo maga is írt.

Pala felfedezését egy könyvben írta meg, amely a jövő héten kerül a boltokba. "A dallam nagyon ünnepélyes, olyan, mint egy rekviem" - tette hozzá.

A toscanai Leinaedo Múzeum munkatársa, Alessandro Vezzosi azonban "nevetségesnek" minősítette a teóriát. "Mindig fennáll a veszélye annak, hogy valaki olyasmit lát bele a festménybe, ami nincs rajta. Az viszont tény, hogy az üres területek nagyon harmonikusan tagolják a festményt. És a harmonikus arányok zeneiek lehetnek" - ismerte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×