eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Heti egymilliárd sms

Egymilliárdnál több sms-t küldenek hetente a britek - annyit, mint 1999-ben összesen. Szeptemberben már másodpercenként 4000 üzenet indult útjára mobilon.

A Mobile Data Association (MDA) legfrissebb adatai szerint egy év alatt 25 százalékkal nőtt az sms-forgalom Nagy-Britanniában. "Az adatok minden várakozásunkat felülmúlják" - ismerte el a céget vezető Mike Short, aki szerint év végére az sms-ek száma meghaladhatja az 52 milliárdot, miközben a becslések 42-58 milliárdot feltételeztek.

Short szerint az sms-ek népszerűsége azért nő folyamatosan, mert az üzenetküldésnek ez a módja kényelmes, megbízható és olcsó. Ráadásul már nem csupán személyes, hanem üzleti célokra is egyre gyakrabban használják ezt a módszert; sok cég sms-ben értesíti például a munkatársait egy-egy fontos eseményről, vagy változásról, illetve az ügyfeleit arról, mikor kézbesíti a megrendelt árut.

Az sms-forgalmat illetően egyébként a britek nem csúcstartók, de Nagy-Britannia benne van abban a hat országban, ahol a legtöbben használják az üzenetküldésnek ezt a formáját - tette hozzá az MDA vezetője.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×