eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Hány ember mondhatja el magáról, hogy megvette a cellát, amelyben ült?"

Megvásárolta a celláját egy egykori rab Ausztráliában. Nem akar persze ismét visszaköltözni a rácsok mögé, hanem borraktárnak használja majd egykori celláját.

Graeme Alford több évet töltött rácsok mögött sikkasztás és rablás miatt. Az egykori ügyvéd "színtiszta üzletnek" minősítette a cellavásárlást, hiszen 1980-as szabadulása után megfogadta: soha többé nem iszik egy kortyot sem.

A pentridge-i börtönt 1997-ben zárták be; addig itt tartották Ausztrália legveszélyesebb bűnözőit. Ebben a börtönben hajtották végre az utolsó akasztást is 1967-ben.

Alfordot az ivás jutatta a rácsok mögé, alkoholizmusa és játékszenvedélye miatt adósodott el - a kiutat pedig a sikkasztásban és a rablásban vélte megtalálni az adósságcsapdából.

Szabadulása után azonban teljesen megváltozott: abbahagyta az ivást és a szerencsejátékot is, tapasztalatairól pedig nagy sikerű könyvet is írt "Soha ne add fel" címmel.

Amikor meghallotta, hogy az egykori börtönt eladják, úgy gondolta, nem hagyhatja ki ezt a nagyszerű alkalmat. "Arra gondoltam: nem sok ember vásárolhatja meg a cellát, amelyben ült" - nyilatkozta.

A raktárban értékes és drága borokat tárol majd. Azt nem árulta el, mennyit fizetet a celláért, de tegnap már ünnepélyesen át is vehette a kulcsokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×