eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az emberek menthetetlenül optimisták?

Az emberek örökletesen optimisták - állapították meg brit kutatók, rámutatva: az agy egy része arra rendezkedett be, hogy sokkal többet gondoljuk a jó dolgokra, mint a rosszakra.

A kutatás kimutatta, hogy az emberek általában jobbnak gondolják az életet, mint amilyen az valójában. Azt gondolják, hogy hosszabb életet élnek majd, mint valójában, és hogy sikeresebbek, mint az átlag. Eközben alábecsülik annak esélyét, hogy elválnak vagy rákosak lesznek.

A kutatók szerint az optimizmus az emberiség túlélési stratégiája, az embereknek ugyanis a pozitív gondolatok adnak erőt. A negatív dolgok viszont gátolnak minket a cselekvésben.

A New York-i Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy az emberek mennyire tartanak lehetségesnek bizonyos változásokat az életükben. Arról kérdezték a kísérlet résztvevőit, szerintük nyerhetnek-e a lottón, valamint arról is, hogy meglátásuk szerint véget érhet-e a párkapcsolatuk.

A résztvevők a pozitív változások bekövetkeztét közelebbi időpontra tették, mint a negatívokét.

A kutatás eredményei megerősítik azt a feltevést is, hogy a problémák együtt járnak a depresszióval. Azaz azok az emberek, akik nem tudják a jövőjüket pozitívan szemlélni, nem képesek a cselekvésre vagy a problémák megoldására sem.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×