eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Üdülés és repülőjegy a sláger karácsonykor

Az interneten bonyolítják le karácsonyi ajándékvásárlásuk zömét a britek: fejenként 500 fontot (180 ezer forintot) költenek majd el a világhálón keresztül - többet, mint a franciák és a németek együtt.

Idén először haladja majd meg az 500 fontot az összeg, amelyet a britek az interneten költenek el a karácsonyi ajándékokra - derül ki a Forrester Research felméréséből.

Ez pedig azt jelenti, hogy a 27 millió nagy-britanniai internet használó összesen 13,6 millió fontot (4,9 milliárd forintot) "hagy majd a világhálón" október eleje és karácsony között. Ez 40 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

A zsúfolt bevásárlóközpontok és a közlekedési dugók mind az internetes áruházak felé terelik a fogyasztókat - magyarázta a jelenséget egy szakértő, aki szerint a brit háztartások többségében már van szélessávú internet, s ez az online-vásárlást egyre megszokottabbá és elfogadottabbá teszi.

Egy éve még 100 háztartásból csak 22-ben volt szélessávú internet - ma 53-ban. A legtöbben karácsonyra üdülést és repülőjegyet vásárolnak majd várhatóan, ezeket a ruhaneműk, az elektronikai cikkek és az édességek követik a népszerűségi listán.

Egyre többet kell költeni a karácsonyfára is. Az Európai Unió ugyanis csökkentette a termelőknek eddig nyújtott támogatást. Emiatt a dán termelők - akik Nagy-Britanniát is ellátták normann fenyővel, amely igen népszerű lett a szigetországban, mert a többinél később hullajtja le a leveleit - nem ültettek annyi csemetét, mint korábban.

Emiatt nincs kizárva, hogy nem lesz elegendő fenyő Nagy-Britanniában, az árak pedig az eddigi 1 fontról akár 30-ra emelkedhetnek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×