eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újra fiatalnak lenni? Semmi pénzért!

Eddig azt hitték, az érzelmi és anyagi válság elsősorban a középkorúakat fenyegeti, de most kiderült, hogy ez nem több mítosznál: a huszonévesekre sokkal nagyobb stressz nehezedik, mint a szüleikre.

A mai középkorúak az 1950-60-es évek baby boomja idején születtek, s bár sokan vannak, sok előnyt is élveztek. Nagy-Britanniában például ők a haszonélvezői az ingatlanár-robbanásnak; aranyéveiket értékes otthonokban élhetik majd le, miközben a mai fiataloknak alig van esélyük a lakáshoz jutásra.

Nem csoda, hogy a felmérés során megkérdezett 2231 nő és férfi fele állítja: a középkorúak válsága olyan fogalom, amelyet ideje elfelejteni, hiszek ők például semmiféle aggodalmat nem éreznek, ha a jövőbe tekintenek.

A 18-24 éveseknek viszont mindössze a 8 százaléka vallotta azt, hogy nem fél a jövőtől. Hatvan százalékuk elsősorban attól fél, hogy soha nem jut lakáshoz - ami nem is csoda, hiszen az ingatlanárak 204 százalékkal nőttek Nagy-Britanniában az elmúlt egy évtized során.

Az egyetemisták-főiskolások átlagosan 15 ezer fontnyi (5,4 millió forintnyi) diákhitelt vesznek fel, ezért nyomasztóan hat rájuk az is, hogy jól kereső állást kell találniuk a végzés után, különben nem tudják a hitelt visszafizetni.

Pénz, pénz, pénz

A fiatalságukat tehát azzal töltik, hogy aggódnak a pénzért és megpróbálják megkeresni - így nem marad idejük a házasságra. A fiatal nőknek ezért csak harmada érzi úgy, hogy nyomás nehezedik rá a házasságot illetően, a többiek már fontosabbnak tartják a karriert, és úgy érzik, ráérnek a családalapítással.

Nem meglepő ezek után, hogy az idősebb generáció nem irigyli a fiatalokat - inkább sajnálja a gyermekeit és az unokáit - derült ki a Saga Egészségbiztosító által végzett felmérésből. Az idősebbek hetven százaléka szerint a mai idők sokkal stresszesebbek a fiatalok számára.

"Az ötvenesek boldogok, nyugodtak, és elégedettek az életükkel - ez nem úgy hangzik, mintha válságban éreznék magukat" - hangsúlyozta a társaság ügyvezető igazgatója, Andrew Goodsell.

Elisabeth és Tabitha

Az 58 éves Elizabeth Tew és 29 éves lánya, Tabitha példája igazolja a felmérést. Az asszony antik kandallókat árul, a lánya pedig az első gyermekét várja. "Élveztem életem minden szakaszát, de a mostani kétséget kizárólag a legjobb időszak a számomra: több időm van magamra és több pénzem arra, hogy élvezzem az életet" - hangsúlyozza az 58 éves Elizabeth.

Az asszony, aki London északi részén él, kimondottan sajnálja a lánya generációját. "Sokkal több nyomás nehezedik ma egy nőre, mint az én fiatalkoromban. Elvárják tőlük, hogy nagyszerű karriert fussanak be, úgy nézzenek ki, mint egy szupermodell, s közben jó anyák és feleségek is legyenek" - mondja.

A lánya egyetért vele. "Amikor anyámra nézek, mindig azt érzem, hogy az ő generációja jobban járt, mint mi. Több lehetőségünk van ugyan, és nagyobb a szabadságunk is, de meg is fizetjük ennek az árát."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×