INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

vaddisznó

2019.05.26. 09:05

Vadkárok: nem a nyúl pusztítja a zsenge gabonát

Apróvadból, például nyúlból kevés van az országban, a most kihajtó kukoricát, napraforgót a nagyvad pusztítja. A vadásztársaságok vadkárelhárítási kötelezettségéről Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervének titkára beszélt az InfoRádióban.
2019.04.11. 05:20

Medvét láttak Balatonnál

Medvebocs csatangolt Balaton környékén. A Heves megyei településnél ez az idei első észlelés. Egy lelőtt vaddisznó nyomtalanul eltűnt.
2019.03.09. 10:18

Vaddisznó okozott halálos balesetet

Döglött disznót ütött el egy motoros Kaliforniában, ami miatt életét vesztette - adta hírül pénteken a helyi KABC-TV.
2018.12.13. 12:59

Felütötte fejét Szabolcsban az afrikai sertéspestis

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén egy kilőtt és egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintából mutatta ki az afrikai sertéspestis vírusát - mondta el az InfoRádiónak az országos főállatorvos, Bognár Lajos.
2018.07.31. 06:01

Ki a felelős, ha szembejön a vaddisznó?

A rendőrség és az önkormányzat feladata is egyeztetni a vadásztársasággal, ha a vadállatok rendszeresen kárt okoznak a belterületen - mondta az InfoRádiónak az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Vajdik Péter. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Gyergyák Ferenc ugyanakkor azt közölte, hogy az önkormányzat csak a közbiztonság fenntartásában illetékes.
2018.07.23. 19:12

A vaddisznók már nem félnek az embertől

Miskolcon már második éve hetente két alkalommal hivatalos vadászok végzik a vaddisznó állomány gyérítését - mondta az InfoRádiónak Miskolc kommunikációs vezetője. Szabó Máté azt is közölte, hogy emellett csapdákat is kiállítanak, hogy élve fogják be a vaddisznókat.
2018.07.18. 19:38

Összefogással lehetne megoldani a vaddisznó-helyzetet

Egyre több vaddisznó jelenik meg a Balaton-parti települések belterületén, a probléma Révfülöpön is riadalmat okoz. A település polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: bár a lakosok félnek, de személyes sérülés eddig nem történt. Kondor Géza szerint a céltudatos vadgazdálkodás, a csapdákkal történő állományritkítás és az elhanyagolt területek rendbetétele oldhatja csak meg a problémát.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018