INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

vaddisznó

2020.05.27. 12:31

Riasztó méreteket ölt az ehető vaddisznóhús pazarlása

A vadásztársaságok esetenként négyszer-ötször annyi pénzt kapnak az államtól a kilőtt vaddisznók megsemmisítésre való leadásáért, mintha azokat a feldolgozókhoz juttatnák el. A tonnaszám kidobásra kerülő állattetemek miatt áldatlan állapotok uralkodnak egyes szeméttelepeken – számoltak be dél-balatoni vadászok a Hirbalaton.hu-nak.
2020.03.13. 05:00

Vaddisznók foglalták el a tavaszi Balaton-partot

Nagyon keveset lehet tenni ellenük, a vadászok ugyanis nem akarnak engedélyt kérni arra, hogy belterületen vaddisznót lőjenek le, ez ugyanis sokakban ellenérzéseket váltana ki.
2020.02.13. 09:19

Fogynak a vaddisznók, de nem tudni mennyire

Majd csak a vadászati év végén lesznek pontosabb adatai a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak arról, hogy mennyire volt hatékony a korábban az afrikai sertéspestis terjedésének megfékezése céljából elrendelt vaddisznó gyérítés.
2020.01.08. 10:07

Megjósolhatatlan, mikor lehetünk úrrá a rettegett sertéspestisen

Miközben a világ több pontján dolgoznak az afrikai sertéspestis elleni gyógyszer kifejlesztésén, Romániában újabb 26 ezer állatot kell leölni a betegség miatt. Magyarországon eddig csak vaddisznókban bukkant fel a vírus – mutatott rá az Országos Főállatorvos.
2019.12.13. 17:01

Vaddisznók úsztak be a Hajógyári-szigetre

Egy egész vaddisznócsalád úszott be a budapesti Hajógyári-szigetre. Egyikük egy, a gazdájával sétáló vizslát is megtámadott. Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletének igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: befogóketreceket helyeztek el, csalival.
2019.12.04. 10:01

Dörögnek a fegyverek Szigligeten

Szükség van fegyveres vadgyérítésre Szigligeten, ezért azt a lakosság kérésére kedden el is kezdték négy különböző területen.
2019.11.29. 05:41

Balatoni településeken portyáznak a vaddisznók

Folyamatos a magyarországi vaddisznó állomány létszámnövekedése, emiatt olyan területeken is megjelenik, ahol azelőtt elvétve sem volt. Az intelligens, szapora és jól alkalmazkodó állatok megjelentek a Balaton településeinek belterületein is - írja szemléjében a hirbalaton.hu.
2019.10.12. 11:18

Sertéspestis: nem csak a vaddisznók jelenthetik a legnagyobb veszélyforrást

A vaddisznók mellett az emberek jelentik a legnagyobb veszélyforrást az afrikai sertéspestis terjesztésében - véli a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke. Kiss György szerint a fertőzött területekről érkező vendégmunkások tovább növelik a kockázatot.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018