INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

törökország

2019.10.11. 19:31

Blöfföt sejtenek a török elnök fenyegetése mögött – videók

Az amerikai Kongresszus republikánus képviselői meg akarják büntetni Törökországot a most indult szíriai offenzíváért, amelynek már vannak polgári halottai. Előzőleg Erdogan török elnök azzal fenyegette meg Európát, hogy rászabadít 3 és félmillió szíriai menekültet.
2019.10.11. 12:22

Elemző: a török offenzíva reálpolitikai döntés

A légicsapások után a szárazföldi hadműveleteket is megindította Törökország az észak-szíriai kurd területek ellen, szerda óta a török bejelentések szerint "rendben zajlik" az offenzíva. A támadások civil áldozatokat is követeltek. Közben az amerikai elnök újra a török gazdaság tönkretételével fenyegetőzött, ha a hadműveletek "nem lesznek emberségesek". Minderről Szalai Mátét, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatóját kérdezte az InfoRádió.
2019.10.11. 11:34

Meghalt az első török katona Északkelet-Szíriában

A török védelmi minisztérium pénteki bejelentése szerint meghalt az első török katona Északkelet-Szíriában, ahol Ankara két nappal korábban hadműveletet indított a terroristák, köztük az általa terrorszervezetnek tartott, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres csoport ellen.
2019.10.10. 18:43

A török hadsereg elérte, amit Északkelet-Szíriában akart

A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a kijelölt célpontokat a szerdán megindított hadműveletben, ami az YPG nevű kurd milícia ellen irányul. Szír területekről gránátokkal lőttek Törökországba. Közben intenzív egyeztetések és kemény üzenetváltások zajlanak, Törökország megfenyegette az EU-t is. A NATO-főtitkár Isztambulba utazik.
2019.10.07. 19:20

Mindenki feszülten figyel, mi lesz az amerikai kivonulás után

Az amerikai erők megkezdték a kivonulást Északkelet-Szíriából, miután Washington bejelentette: nem bonyolódik bele szíriai szövetségese, a helyi kurd fegyveres koalíció ellen indítandó török hadműveletbe - közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn. Donald Trump amerikai elnök kiállt a döntés mellett, amelyet a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd vezetésű szíriai ernyőszervezet ugyanakkor "hátba szúrásként " értékelt.
2019.10.06. 14:25

Új országot választ a Volkswagen

Végső fázisba jutottak a tárgyalások a Volkswagen és Törökország között a tárgyalások egy autógyári beruházásról.
2019.09.19. 21:59

Ezekből a hamis termékekből találták a legtöbbet

Csaknem 740 millió euró értékben körülbelül 27 millió hamis terméket foglaltak le tavaly az Európai Unió külső határain a tagállamok vámhatóságai - közölték csütörtökön Brüsszelben.
2019.09.14. 11:16

Szakértő: nem lehet védekezni az orosz szuperfegyver ellen

Törökország mellett az amerikaiaknak is felajánlotta új fegyvereit az orosz elnök. Moszkvának fontos, hogy minél több és korszerűbb fegyvert adjon el – mondta az InfoRádiónak Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára
2019.09.07. 11:00

Fesztivállal ünnepelnek a Gül baba türbéjénél

Kulturális fesztivált rendeznek szeptember 20. és 22. között Gül baba türbéjénél Budapesten. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a török kultúrát és a török-magyar kulturális összefonódásokat.
2019.09.06. 15:25

Brüsszel óvatosan válaszolt a török fenyegetőzésre

„Ha nem kapunk további segítséget az ellátásukra, akkor megnyitjuk a kapukat a migránsok előtt Európába” – ezzel fenyegetőzött Recep Tayyip Erdogan török elnök pártja ankarai nagygyűlésén. Azt mondja, hogy nem kapta meg az Európai Uniótól a négy éve beígért pénz egy részét.
2019.08.05. 19:28

A török–kurd ellentét a gonosz malmára hajtja a vizet

A török hadsereg be fog vonulni a kurd Népvédelmi Egységek által ellenőrzött északkelet-szíriai területekre – jelentette be vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök. Az InfoRádónak nyilatkozó Szalai Máté külpolitikai szakértő szerint még nem biztos, hogy lesz katonai beavatkozás, de a bejelentés súlyát növeli, hogy Törökország hétfőn tárgyal az Egyesült Államokkal az észak-szíriai kérdésekről.
2019.07.30. 21:15

Meddig mennek el a NATO-szövetségesek a pókerjátszmában?

Máshoz fordulhat Törökország, ha az Egyesült Államok nem hajlandó leszállítani neki a korábban megrendelt F-35-ös modern harci gépeket – közölte Recep Tayyip Erdogan elnök. A másvalaki pedig Oroszország lehet, amely Su-35-ös repülőket ajánlott fel a török légierőnek.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018