eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Hamis nyelvvizsgával szerezte PhD fokozatát, de lebukott

Már csak egy második nyelvvizsga hiányzott a nőnek ahhoz, hogy megvédhesse disszertációját - a tisztességtelen utat választotta.

A Győri Járási Ügyészség határozata szerint a nő egy doktori iskola hallgatója volt, ahol 2016. évben, az abszolutórium megszerzését követően megindította a fokozatszerzési eljárást is - írja az ügyészség sajtóközleményében. A doktori disszertációt azonban addig nem lehetett védésre bocsátani, amíg be nem csatolta a jelölt, hogy a jelentkezéskor már meglévő nyelvvizsgáján felül további egy élő nyelvből legalább alapfokú, C típusú nyelvvizsgát szerzett.

A gyanúsított ezért 2018 őszén elküldött a doktori iskolának egy német nyelvű, alapfokú, C típusú nyelvvizsga-bizonyítványt, majd a doktori disszertáció védésére került sor, melyet követően a nő 2019 tavaszán PhD fokozatot szerzett.

A nyelvvizsga-bizonyítvány azonban hamis volt, mellyel az elkövető megvalósította a hamis magánokirat felhasználásának vétségét.

Az ügyészség a cselekményt beismerő elkövetővel szemben feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, mivel a felfüggesztés időtatamát jelentő egy év eredményes eltelte esetén az eljárás megszüntetése várható.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×