INFORÁDIÓ 
2019. november 14. csütörtök
Aliz

mesterséges intelligencia

2019.10.15. 15:43

Különleges rendszert fejlesztenek Ferihegyre

A légiirányítást végző HungaroControl vezérigazgatója egy keddi rendezvényen beszélt erről, miután hétfőn kétszer is le kellett állítani a Budapest Airporton a repülőforgalmat.
2019.08.29. 19:04

Nagyon eltérően látják a jövőt a mesterséges intelligencia nagyjai

Elon Musk, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és a Tesla alapítója, valamint Jack Ma, az Alibaba nevű online kereskedelemmel foglalkozó kínai óriáscég alapítója beszélgetése nyitotta meg csütörtökön a 2019-es Mesterséges Intelligencia Világkonferenciát (WAIC) Sanghajban.
2019.07.21. 11:02

Nagy áttörést hozhat a Zuckerberg által támogatott magyar kutatás

Világviszonylatban is egyedülálló egysejt-analitikai eljárást fejlesztett ki a mesterséges intelligencia segítségével a Magyar Tudományos Akadémia szegedi BIOMAG kutatócsoportja. A folyamatosan tanuló és egymást is tanító intelligens szoftverek képesek felismerni és kiszűrni a sejt szinten jelentkező egyedi eltéréseket. A kutatócsoportot most a Chan Zuckerberg Alapítvány is támogatja.
2018.11.03. 20:35

Ételek a robotfarmról - akár sajátunk is lehet a hátsó kertünkben

Még ma, a felpörgő robotfejlesztések korában is meglehetősen szokatlan, ha azt halljuk, az asztalunkra kerülő salátát sosem érintette emberi kéz, azt robotok termesztették. Ráadásul ez megtörténhet a saját napsütötte hátsó kertünkben, vagy akár a napfénytől távol, egy nagy csarnokban is - mindkettőre mutatunk példát.
2018.10.11. 06:02

Minisztériumi ernyőt kap a hazai mesterségesintelligencia-kutatás

Több mint 70 taggal megalakult a Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció - tudta meg az InfoRádió az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A jegybanktól úgy nyilatkoztak: a pénzügyi szektor harmadában a mesterséges intelligencia már a jelen.
2018.09.25. 10:18

JVSZ: Már nem csak sakkban győzik le a robotok az embert

A kiterjesztett mesterséges intelligencia egyelőre még inkább a nagyvállalatok üzleti folyamatait érinti, azonban a kormánynak is az a célja, hogy ezeket a cégeket összekapcsolja a hazai kis- és középvállalatokkal - hangzott el a Joint Venture Szövetség (JVSZ) mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásáról, és gazdasági hatásairól szóló konferenciáján.
2018.09.10. 05:40

Ügyfélszolgálati robot Budapesten

Egyre több szakma válhat a jövőben szükségtelenné a robotizáció térhódítása miatt. Bizonyos feltételezések értelmében hosszú távon leginkább az értékteremtő, alkotó tevékenység maradhat emberi feladat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018