INFORÁDIÓ
2021. március 6. szombat
Inez, Leonóra

mesterséges intelligencia

2021.02.10. 12:52

ITM: széleskörűen hasznosulhat a nemzeti adatvagyon

Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiájának egyik kiemelkedő eleme, hogy el kell indítani az ország adatgazdaságát, amelynek feltétele az állam működése során előállított adatok hatékonyabb felhasználása. Ehhez egy olyan intézményrendszer kialakítására van szükség, amely képes elősegíteni a nemzeti adatvagyon széleskörű hasznosítását, és olyan adatszolgáltatást biztosít, amely az állami adatok elemzésén alapul. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden benyújtott törvényjavaslata ezért meghatározza a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség (NAVÜ) és a Nemzeti Adatvagyon Tanács főbb feladatait és összefoglalja a nemzeti adatvagyon gazdálkodásával és védelmével kapcsolatos szabályokat.
2020.12.06. 15:18

Szakértő: a mesterséges intelligencia egy kétélű neutronbomba

A mesterséges intelligencia terjedése jelentősen megelőzi a szabályozást – mondta el az MVM témában rendezett nemzetközi konferenciája után az InfoRádiónak a Fehér Ház MI etikai munkacsoportjának tagja, aki szerint a nemzetek közötti versenyben Kína áll az élen az Egyesült Államok előtt.
2020.12.05. 15:45

Mesterséges intelligencia: a legsötétebb oldalával is jobb, mint amennyire rossz?

Meggyorsíthatja az orvosi diagnózis felállítását, személyre szabott gyógymódokat javasolhat, segíthet a rendszer-irányítóknak az elektromos áram elosztásában és a szélsőségek okozta problémák elkerülésében – minderre és még rengeteg más speciális területen használható fel a mesterséges intelligencia – hangzott el egy, a témában tartott online beszélgetésen.
2020.12.03. 15:32

Palkovics László: elengedhetetlen a digitális reform

A digitalizáció mára meghódította a világot, a piacokat és a versenyszférát, itt az ideje, hogy a jó kormányzásnak és a jó közigazgatásnak is fontos részévé váljon. A digitalizáció nem választás kérdése - mondta az innovációs és technológiai miniszter egy online tanácskozáson.
2020.10.18. 09:38

Támogatják a mesterséges intelligencia magyarországi használatát

A Mesterséges Intelligencia (MI) stratégia egyik kiemelt célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) termelékenysége 2030-ig mintegy 26 százalékkal nőjön az MI technológiáknak köszönhetően. Az alkalmazások használatának széles körű ösztönzése érdekében megalakul az MI Innovációs Központ, a Nemzeti MI Lab pedig a kutatói munkában kap szerepet - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2020.10.04. 10:00

A jövő nagy kérdése: ki felel azért, ha a robot hibázik?

A mesterségesintellgiencia-szakértő szerint még nem vagyunk abban a korban, hogy ne volna felelőssé tehető egy gép, mondjuk egy önvezető autó üzemeltetője, így az autógyárak felelősségvállalási nyilatkozata ma még korai.
2020.09.22. 09:13

Az innováció utat tör magának, avagy az 5G valódi értékei

Evolúciós parancsként dolgozik bennünk a szándék, hogy a világot jobbá tegyük, élhetőbbé, szebbé és szerethetőbbé. Az emberi fejlődést értékteremtő újítások viszik előre, az innováció utat tör magának. A digitalizációnak köszönhetően a változások üteme tovább gyorsul az előttünk álló évtizedben. Ide érkezik meg az 5G és valódi értékeket teremt, hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, egy egészségesebb és élhetőbb környezet megteremtéséhez.
2020.09.17. 17:17

Solymár Károly Balázs a mesterséges intelligencia stratégiáról, az adatbrókerekről és egymillió újfajta munkahelyről

Nem szabad félni attól, hogy a gépek elveszik a munkánkat – mondta Solymár Károly Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára beszélt a mesterséges intelligencia alkalmazásának előnyeiről, az adatgazdálkodás fontosságáról és arról is, hogy miért nem szabad lemaradni a globális digitális versenyben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018